ПРОВЕРА СПОСОБНОСТИ УПРАВЉАЊА КОЊЕМ
8.02.2014


Савез за коњички спорт Србије за олимпијске и ФЕИ дисиплине, у сарадњи са Коњичким клубом „НОНИУС“ у Горњем Међурову и покровитељатвом Градске општине Палилула, организовао је програмску активност „провера знања и способности управљања коњем“. Ову активност пратили су Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула; Предраг Илић, генерални секретар Савеза за коњички спорт Србије, Рајко Докић, селектор репрезентације за коњички спорт Србије, Станко Божиновић доктор ветерине, као и бројни гости и пријатељи коњичког спорта.

Председник општине Палилула, Бобан Џунић истакао је добру сарадњу општине са КК“Нониус“ која обезбеђује младима бављење коњичким спортом а становницима овог дела Палилуле и развој сеоског и спортског туризма. По речима Тониа Илиеског и Јасне Илиеске, КК „Нониус“ овај Програм провере намењен је новим спортистима - такмичарима који се у 2014.г. укључују у коњички спорт а отворен је и за све заинтересоване који су већ у систему  коњичког спорта или се јахањем баве рекреативно. „Четрнаесторо полазника Коњичког клуба „Нониус“ из Горњег Међурова данас је испитом покушало да дође до дозволе за такмичења у јахању. У испиту је учествовала и Комисија Савеза за коњички спорт Србије, а подршку полазницима дао је и председник општине Палилула Бобан Џунић. Да би се стигло до испита и дозволе за даља такмичења у коњичком спорту, неопходно је да се вежба и учи око годину дана. Четрнаесторо полазника Коњичког клуба „Нониус“ стигло је до ове фазе, и са стеченим знањем изашло данас пред Комисију.

Градска општина Палилула дуже време подржава КК„Нониус“, јер коњички спортови све више занимају младе.У Коњичком клубу „Нониус“ кажу да има полазника свих узраста, а да за препонско, даљинско или рекреативно јахање никада није касно.ЕКОполис, Д.В.)